İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETİ

İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETİ

Projelerde hizmet veren iş güvenliği uzmanlarımız ulusal mevzuat gerekliliklerini karşılamakla birlikte Kabin OSGB bünyesinde sunduğumuz ayrıcalıklı hizmetleri proje liderleri eşliğinde sunmaktadır. Kabin OSGB bünyesinde her iş güvenliği uzmanı bir proje liderine bağlı çalışmakta, proje liderleri de teknik danışman koordinasyonunda görev almaktadır. Böylelikle her müşterimiz uzman ekibimizin bilgi, birikim ve deneyiminden hizmet almaktadır.

Önceliğimiz
  • Satınalma sürecinde İSG gerekliliklerinin tespiti ve teknik şartname hazırlanması
  • Makine bakım prosedürünün hazırlanması ve makine uygunluk değerlendirmesinin yapılması
  • Kişisel koruyucu donanım risk matrisinin hazırlanması ve kullanım prosedürünün hazırlanması
  • Performans değerlendirme ve ilerleme raporlarının 3 aylık ve yıllık periyotlarla hazırlanması ve işverene sunulması
  • Kaza kök sebep analizinin müşteri ziyareti ile proje koordinatörü ve hukuk danışmanı ile yapılması
  • İş süreçleri ve faaliyetlere göre Fine-Kinney, HAZOP, JSA metotları ile risk değerlendirmesi yapılması
  • İSG yazılımı ve Google veritabanı ile çalışmaların arşivi ve aksiyonların takibinin yapılması
  • Yıllık çalışma, eğitim ve izleme-ölçme planları ile yıllık değerlendirme raporlarının hazırlanması
Konu Görselleri

Konu İlgili Merak Edilenler
İş Güvenliği Nedir ?

İş güvenliği, yapılan iş nedeniyle oluşabilecek her türlü uzun ve kısa vadeli sağlık problemlerini ortadan kaldırmayı amaçlayan çalışmaların geneline verilen isimdir. Ülkemizde iş güvenliği, sadece işyeri ile ilgili olarak algılanmaktadır ancak dünya genelini göz önüne aldığımızda iş güvenliği kavramı ücretli olsun veya olmasın yapılan her türlü işi kapsamaktadır.
Buna örnek olarak evlerimizdeki mutfak işleri, bahçe işleri, her türlü hobi çalışmaları ve toplumun genelini ilgilendiren park, cadde gibi kamusal alanlardaki uygulamalarda alınacak önlemleri gösterebiliriz. Ülkemizde yaşam güvenliği olarak tanımladığımız bu kavramlar esasında iş güvenliği veya diğer bir deyişle iş sağlığı ve güvenliği kavramını oluşturan etkenlerdir.
Ülkemizde geçmişte işçi sağlığı ve iş güvenliği olarak bilinen bu kavram, 2012 yılında yayımlanan 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu ile beraber iş sağlığı ve güvenliği olarak anılmaktadır ve İSG olarak kısaltılır.

İş Güvenliğinin Amacı

İş güvenliğinin amacı, yapılan işler sırasında veya işler nedeniyle iş kazası yaşanma ihtimalini en aza indirmek, çalışma ortamı nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemek ve meslek hastalığı oluşturabilecek işlerde önlemler almaktır.
Daha farklı bir şekilde ifade etmek gerekirse, iş güvenliğinin amacı kişilerin bir işe başlamadan önceki ve bitirdikten sonraki sağlık durumunun aynı olmasını sağlamaktır. Bunu sağlamak için alınacak iş güvenliği tedbirleri her iş için farklıdır.
İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının sadece çok tehlikeli veya diğer deyişle ağır işleri kapsadığını ve sadece iş kazalarına karşı önlem alınmasını sağladığı yönünde bir yaklaşım doğru değildir. İş sağlığı ve güvenliği, her meslekte, her çalışma alanında, her yaşam alanında yani hayatın her anında tüm insanların sağlığının bozulmasını önlemeyi ve daha ergonomik bir çalışma ortamı sağlamayı amaçlayan çalışmalardır.

Saygınlık, dilenciler üzerinde otoritesini uygulamakla değil, zengin ve mutlu insanları yönetebilmekle sağlanır.

Kaynak :  Thomas More Sözleri
https://www.kitapdiyari.net/thomas-more-sozleri/

Kampanyalar
Yıl Sonuna Denk Tekliflerimiz

Deneme

Deneme

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.